Nacházíte se: newsroom leteckého průmyslu / aktuálně
Související témata: Kondice oboru Svět

Italský elán s českým srdcem. Ferrari italské vrtulníkové výroby pohání český motor

20.04. 2023 | Aktuality

Curti_Aerospace_ Zefhir_1.jpg

Lehký vrtulník Zefhir pohání český motor PBS TS100

Ve Friedrichshafenu na břehu Bodamského jezera se otevřely brány největšího evropského veletrhu všeobecného letectví, Aero Friedrichshafen. Česko patří v produkci sportovních a ultralehkých letadel mezi absolutní světovou špičku, a jako obvykle proto mezi vystavovateli na akci přistáli čeští výrobci. Méně známe však je, že se můžeme pochlubit také domácím producentem pohonných jednotek pro ultralehké vrtulníky. Motor PBS TS100 z Velké Bíteše pohání italskou helikoptéru Zefhir, která měla komerční premiéru v roce 2018 právě na Aero Friedrichshafen.

Zefhir je prvním lehkým vrtulníkem na světě vybaveným inovativním záchranným systémem s balistickým padákem. Sériová výroba stroje se má rozběhnout v letošním roce. Za elegancí, technologickou vyspělostí, designovou precizností a exkluzivním interiérem Zefhiru stojí italský výrobce Curti Aerospace, který si jako pohon svého unikátního stroje vybral český turbohřídelový motor PBS TS100.

Lehký vrtulník Zefhir vznikl v industriální oblasti severní Itálie, známé v anglickojazyčných zemích jako „Motor Walley“. V proslulém italském „Valle dei motori – Údolí motorů“ společnost Curti Aerospace sídlí po boku výrobních závodů ikonických automobilových značek jako Ferrari, Lamborghini nebo Maserati. Firma je součástí Curti Industries, rodinného podniku se 70letou tradicí. Přes 40 let dodává komponenty pro vrtulníkovou produkci významných italských hráčů, nyní spojených v koncernu Leonardo a sám majitel, pan Curti, je velkým fanouškem vrtulníků. A když na heliportu světových výrobců nenašel „létající Ferrari“ v kategorii ultralehkých vrtulníků, rozhodl si jej vyvinout a vyrábět ve vlastní fabrice. Jako hlavního designéra najal hlavního konstruktéra vrtulníku Agusta Westland AW109 a design svěřil trojici vývojářů pracujících mimo jiné pro automobilku Bugatti. 

PBS TS100 V HLAVNÍ ROLI 

Hned na začátku se řešila rovněž otázka pohonné jednotky, kde měly jasně přednost turbohřídelové motory. A z nabídky na trhu italský konstrukční tým vybral český turbohřídelový motor PBS TS100 z Velké Bíteše. Tato pohonná jednotka je vybavena samostatným olejovým a palivovým systémem a elektrickým startér-generátorem BLDC. Digitální řízení motoru FADEC (Full Authority Digital Engine Control) samo udržuje konstantní otáčky rotoru, takže není třeba přidávat plyn na kolektivu, což snižuje pracovní zátěž pilota. PBS TS100 také umí nastartovat v extrémních klimatických podmínkách s teplotami pod -30 °C bez předehřívání. Během letu spotřebuje zhruba jeden litr paliva za minutu, a tedy 60 litrů za hodinu. Maximální cestovní rychlost vrtulníku je 161 km/h, zatímco ve vodorovné poloze dosahuje rychlosti až 185 km/h. Maximální dolet Zefhiru je 318 km a jeho vytrvalost dosahuje dvě hodiny a 15 minut při rychlosti 75 km/h. 

OBCHODNÍ VYHLÍDKY 

V letošním březnu získal Zefhir v Itálii homologaci pro ultralehké vrtulníky, takže nyní ho může výrobce v této kategorii prodávat a majitelé provozovat. Nicméně na celoevropském trhu je situace složitější, neboť pro tuto kategorii leteckých prostředků není dosud sjednocená legislativa. Jednotlivé země se v předpisech liší hmotnostními omezeními či „zelené“ v přístupu k turbínovým motorům jako pohonné jednotce v kategorii ultralehkých strojů. Každopádně budoucnost Zefhiru a případně dalších ultralehkých letounů s turbínovým motorem vidí pozitivně jak řada výrobců, tak i obchodních organizací. Distributorem Zefhiru se pro řadu evropských států stala renomovaná švédská společnost Savback Helicopters, která se s vynikajícími obchodními výsledky pohybuje na evropském vrtulníkovém trhu již více než třicet let. 

PADÁK HRAJE PRIM

Na premiéře Zefhiru na veletrhu Aero Friedrichshafen v roce 2018 byl vrtulník představen v provedení s padákem umístěným v kapsli na horní části rotorové hlavy. Na současné verzi vrtulníku však tuto kapsli nenajdete. To proto, že toto řešení generovalo v určitých režimech letu příliš velké vibrace. Bylo tedy třeba jít jinou cestou, která umožní umístit padák do draku. A to se podařilo díky brzdě rotoru speciální konstrukce, která dokáže zastavit rotory po aktivaci záchranného systému za úžasných 0,7 sekund. Raketa vytlačí padák a po jeho rozvinutí se pak vrtulník se zastavenými rotory snese k zemi rychlostí 7,5 metru za sekundu.

ČESKÁ STOPA NA AERO FRIEDRICHSHAFEN 2023

Na letošním ročníku veletrhu, který se koná ve dnech 19.-22. března, se mezi vystavovateli představuje třicet českých subjektů, z nichž téměř desítka firem jsou členy Asociace leteckého a kosmického průmyslu (ALKP), jejíž součástí je také PBS Velká Bíteš. Ve všeobecném letectví hrají české podniky světovou extraligu, a proto na akci nechybí čeští výrobci sportovních, ultralehkých a výcvikových letadel, ale také dodavatelé komponent a inovativních řešení v oblasti hybridních a elektrických pohonů, testování, údržby či pilotního výcviku. České firmy na akci vystavují, jak na vlastní pěst, tak na společném stánku organizovaném agenturou na podporu exportu CzechTrade. A jsou v dobré společnosti. Na Aero Friedrichshafen se letos sešlo 600 vystavovatelů ze 35 zemí. A dle odhadů organizátorů má veletrh navštívit 33 tisíc hostů. 





Doporučujeme

Nejnovější články ze všech kategorií

Obrazovka co potřebuji.jpg
Vrcholová jednání s Embraer, KAI i ST Engineering. Česká výprava boduje v Singapuru Dnes se Singapore Airshow, největší letecký veletrh v Asii přehoupl do druhé poloviny a zítřkem počínají návštěvnické dny. Na národní expozici připravené v rámci programu českých oficiálních účastí Ministerstva průmyslu a obchodu zemi reprezentuje devět firem. Na stojánce je hostům k dispozici letoun L 410 NG, který po překonání více než 11 tisíc kilometrů přistál na singapurském letišti a figuruje zde jako fyzická ukázka kompletních schopností českého leteckého průmyslu. Delegace vedená náměstkem ministryně obrany Danielem Blažkovcem během prvních dvou dnů veletrhu absolvovala přes 15 vrcholových jednání se zahraničními partnery.
České firmy míří na největší asijský veletrh Singapore Airshow. Jako předvoj odstartovala Čtyřistadesítka z Kunovic Český letecký průmysl má před sebou premiéru na stěžejním asijském veletrhu Singapore Airshow (20. - 25. 2. 2024) a na cestě na místo už je jeho předvoj: kunovický letoun L 410 NG, který Česko na největších veletrzích světa reprezentuje jako jednu z mála zemí, které umí vyrobit celé letadlo.
Asociace leteckého a kosmického průmyslu podepsala smlouvu o partnerské spolupráci s MO ČR K prohlubování již existující spolupráce dochází v kontextu probíhající modernizace Armády České republiky a masivního přezbrojování zemí EU, NATO i partnerů. Cílem intenzivnější spolupráce je posílit kapacity, technologický a znalostní potenciál českých leteckých a kosmických obranných technologií a průmyslu, a také přispět k jejich uplatnění ve světě.

Newsroom

Nejvyšší level kosmického průmyslu. Prezident ALKP jednal s prezidentkou vesmírné agentury SAE Prezidentka vesmírné agentury Spojených arabských emirátů a vládní ministryně pro pokročilé technologie Sarah al-Amiri se na Dubai Airshow setkala s českou delegací.
PBS spolupracuje na designu APU pro letouny 6. generace. S americkou Pratt & Whitney „Pébéesce“ se tím otevírají dveře do první ligy světových výrobců, kteří ovlivňují podobu letounů 6. generace.
Kunovické letouny restartují uzbeckou dopravu. Letiště v Taškentu přivítalo druhou L 410 V pořadí druhý letoun L 410 kunovické letecké továrny Aircraft Industries rozšířil řady největšího národního dopravce regionu Uzbekistan Airways.

MonitoringMonitoring ostatní zprávy

Víte, že:

Česko je jednou z devíti zemí na světě, která dokáže vyrobit letadlo „in house“

Sledujte násSledujte nás

Kalendář akcíKalendář akcí ostatní události

DUBAI AIRSHOW 2023

Ve dnech 13. až 17. listopadu se uskuteční Dubai Airshow jedna z největších leteckých přehlídek na světě, na které se český letecký průmysl představí na společné expozici národní účasti.

Okénko ALV ČROkénko ALV ČR ostatní zprávy

VZLÚ.png

Letecký a kosmický průmysl hlásí vznik jednotné oborové asociace: Asociace leteckých a kosmických výrobců (ALV ČR) a Svaz českého leteckého průmyslu (SČLP) dokončily rok připravované sloučení. Za letecký průmysl a vesmírné technologie bude nově vystupovat Asociace leteckého a kosmického průmyslu ČR (ALKP).

Web podporujeWeb podporuje

  • ALV