Nacházíte se: newsroom leteckého průmyslu / aktuálně

Bítešská PBS nastartovala spolupráci s jihokorejským KARI. Novému zákazníkovi dodala první motor PBS TS100

31.03. 2022 | Aktuálně

DSC_0103.jpg

Nová role. PBS TS100 prozatím pohání například italské lehké vrtulníky Zefhir, nově bude součástí jihokorejského hybridního pohonu.

Korejský výzkumný institut pro letectví a vesmír (KARI) si zvolil turbohřídelový motor PBS TS100 pro zcela nový hybridní pohonný systém, který vyvíjí. Reference od významného hráče jihokorejského leteckého průmyslu otevírá PBS dveře k dalším zakázkám na trhu asijského technologického tygra.

Šestiletý vývojový program hybridního pohonného systému je nyní v úvodní fázi ověření konstrukčního návrhu. Zapojení PBS z Velké Bíteše na začátku projektu je proto slibným odrazovým můstkem pro spolupráci ve všech rozvržených etapách. První funkční prototyp nového hybridního pohonu má KARI vyvinout a vyrobit do tří let. A pokud se vývoj podaří, budou následovat další zkušební prototypy a nakonec sériová výroba. V takovém případě by mohlo jít o spolupráci na desítky let.

Prozatím PBS dodala KARI jeden motor, jehož přejímkou ovšem angažmá bítešské firmy nekončí. Nejprve inženýři z PBS vyrazí do jihokorejského Tedžonu, kde státní agentura pro aerokosmický výzkum sídlí, aby motor nastavili dle požadavků zákazníka. Následovat bude průběžná technická spolupráce. „Z teritoriálního pohledu sice nejde o naší první dodávku do Jižní Koreje, ovšem z hlediska prestiže jde o zásadní referenci. KARI je nejsilnější vývojovou autoritou v zemi a má významné postavení ve struktuře jihokorejského leteckého průmyslu. Naše spolupráce proto vysílá dalším zákazníkům jasný signál o špičkové kvalitě produktů z dílny PBS,“ vysvětluje Marek Fiala, šéf marketingu PBS Velká Bíteš.

Je běžnou praxí ve všech inovativních odvětvích průmyslu, tedy i v letectví, že na počátku projektu jsou informace jen velmi kusé anebo vůbec utajované. Z toho důvodu zatím ani nelze upřesnit, pro jaké letadlo bude hybridní pohon určen či z jaké technologie bude vycházet. V obecné rovině by turbohřídelový motor PBS TS100 měl pohánět generátor, který bude dodávat elektrickou energii elektromotorům v těch fázích letu, kdy by požadavky na zvýšený výkon příliš vyčerpávaly baterie. Elektromotory integrované v letounu tím pádem nebudou závislé pouze na nízké energetické hustotě lithiových baterií a tím se znatelně navýší dolet a maximální vzletová hmotnost letadla. Také proto patří vývoj hybridních pohonů do různých typů létajících prostředků mezi trendy na celosvětové scéně.

V asijském měřítku má ovšem Jižní Korea pro PBS specifický význam. Patří totiž do smečky tzv. asijských ekonomických a technologických tygrů, kteří se vyznačují novou industrializací a rychlým hospodářským růstem. V tomto společenství je země spolu s Hongkongem, Singapurem a Taiwanem. Zatímco první dva jmenované státy kralují ve světě peněžních toků a patří mezi čtyři největší finanční centra na světě, Jižní Korea a Taiwan vsadily na technologický pokrok a inovace. 

Jižní Korea se vydala cestou rozvoje vlastních leteckých kapacit, neboť letecký průmysl se celosvětově považuje za prestižní inovativní odvětví, které řadí zemi na špici průmyslové excelence a představuje nejvyšší technickou svébytnost státu v národním měřítku. Budovat materiální i znalostní základnu je však v letectví vždy během na dlouhou trať. Jižní Korea se proto nejprve pustila do mezinárodních kooperací, a pak s robustní institucionální i finanční podporou státu mohla přejít k vlastním ambiciózním projektům. S ohledem na vysoký podíl vývoje v letectví byl zároveň s budováním průmyslové základny založen KARI jako národní centrum leteckého výzkumu a vývoje. Vznikl v roce 1989 a nyní hraje v rozvoji korejského aerokosmického průmyslu důležitou roli obdobnou třeba americké NASA. V současné době KARI pracuje na řadě aerokosmických projektů budoucnosti. Od nového hybridního pohonu až po pokročilý raketový nosič KSLV-2. 

V kontextu produkce PBS to znamená naskočit do rozjetého vlaku země s rozvíjejícím se průmyslem a šanci získat vývojový podíl na designu finálních produktů. A tudíž i získání odbytiště na desítky let. Skladba jihokorejských leteckých ambicí navíc hraje podle not na obsazení různých segmentů trhu vlastními létajícími prostředky. Pro PBS je tak tamní trh zajímavý z pohledu celého výrobního spektra firmy. „Největší potenciál uplatnění máme právě v zemích, které hledají dodavatelské schopnosti pro své finální programy. Jižní Koreu máme proto dlouhodobě na seznamu nejzajímavějších vývozních destinací. I přes naši špičkovou kvalitu ovšem otevření nového trhu díky specifikám leteckého segmentu běžně trvá řadu let. K větším objednávkám se dostáváme skrze dílčí reference třeba i pět let. Proto je pro je pro nás zakázka pro KARI významným milníkem na cestě k větším příležitostem na jihokorejském trhu,“ potvrzuje Fiala z PBS Velká Bíteš.

V sedmdesátileté tradici výrobního závodu ve Velké Bíteši se PBS přes padesát let specializuje na letecký průmysl. Know-how firmy vychází z vlastního vývoje a díky vývojovým kapacitám také dokáže zákazníkům nabídnout při garanci většího odbytu produkci de facto šitou na míru. Pro Jižní Koreu jde tedy o technologického partnera, který má know-how pro dodávky pohonů a dalších komponent pro jejich ambiciózní projekty. Bítešská „PBSka“ se totiž specializuje nejen na turbínové a proudové motory, které pohánějí bezpilotní i pilotované prostředky v USA, Evropě i Asii. Mezi světovou elitu patří PBS také ve vývoji, výrobě a údržbě pomocných energetických jednotek. Je jednou ze čtyř firem na světě, která je v tomto oboru certifikována evropskou dohlédací agenturou EASA. Pomocné energetické jednotky PBS pomáhají startovat 10tunové vrtulníky po celém světě, tak proč by nemohly „nahodit“ motory i těch jihokorejských. 

 


Doporučujeme

Nejnovější články ze všech kategorií

Obrazovka co potřebuji.jpg
Vrcholová jednání s Embraer, KAI i ST Engineering. Česká výprava boduje v Singapuru Dnes se Singapore Airshow, největší letecký veletrh v Asii přehoupl do druhé poloviny a zítřkem počínají návštěvnické dny. Na národní expozici připravené v rámci programu českých oficiálních účastí Ministerstva průmyslu a obchodu zemi reprezentuje devět firem. Na stojánce je hostům k dispozici letoun L 410 NG, který po překonání více než 11 tisíc kilometrů přistál na singapurském letišti a figuruje zde jako fyzická ukázka kompletních schopností českého leteckého průmyslu. Delegace vedená náměstkem ministryně obrany Danielem Blažkovcem během prvních dvou dnů veletrhu absolvovala přes 15 vrcholových jednání se zahraničními partnery.
České firmy míří na největší asijský veletrh Singapore Airshow. Jako předvoj odstartovala Čtyřistadesítka z Kunovic Český letecký průmysl má před sebou premiéru na stěžejním asijském veletrhu Singapore Airshow (20. - 25. 2. 2024) a na cestě na místo už je jeho předvoj: kunovický letoun L 410 NG, který Česko na největších veletrzích světa reprezentuje jako jednu z mála zemí, které umí vyrobit celé letadlo.
Asociace leteckého a kosmického průmyslu podepsala smlouvu o partnerské spolupráci s MO ČR K prohlubování již existující spolupráce dochází v kontextu probíhající modernizace Armády České republiky a masivního přezbrojování zemí EU, NATO i partnerů. Cílem intenzivnější spolupráce je posílit kapacity, technologický a znalostní potenciál českých leteckých a kosmických obranných technologií a průmyslu, a také přispět k jejich uplatnění ve světě.

Newsroom

Nejvyšší level kosmického průmyslu. Prezident ALKP jednal s prezidentkou vesmírné agentury SAE Prezidentka vesmírné agentury Spojených arabských emirátů a vládní ministryně pro pokročilé technologie Sarah al-Amiri se na Dubai Airshow setkala s českou delegací.
PBS spolupracuje na designu APU pro letouny 6. generace. S americkou Pratt & Whitney „Pébéesce“ se tím otevírají dveře do první ligy světových výrobců, kteří ovlivňují podobu letounů 6. generace.
Kunovické letouny restartují uzbeckou dopravu. Letiště v Taškentu přivítalo druhou L 410 V pořadí druhý letoun L 410 kunovické letecké továrny Aircraft Industries rozšířil řady největšího národního dopravce regionu Uzbekistan Airways.

MonitoringMonitoring ostatní zprávy

Víte, že:

Česko je jednou z devíti zemí na světě, která dokáže vyrobit letadlo „in house“

Sledujte násSledujte nás

Kalendář akcíKalendář akcí ostatní události

DUBAI AIRSHOW 2023

Ve dnech 13. až 17. listopadu se uskuteční Dubai Airshow jedna z největších leteckých přehlídek na světě, na které se český letecký průmysl představí na společné expozici národní účasti.

Okénko ALV ČROkénko ALV ČR ostatní zprávy

VZLÚ.png

Letecký a kosmický průmysl hlásí vznik jednotné oborové asociace: Asociace leteckých a kosmických výrobců (ALV ČR) a Svaz českého leteckého průmyslu (SČLP) dokončily rok připravované sloučení. Za letecký průmysl a vesmírné technologie bude nově vystupovat Asociace leteckého a kosmického průmyslu ČR (ALKP).

Web podporujeWeb podporuje

  • ALV